MarktAktie 2000 25-08-2000 Markt Gouda

14 feb 2021 | concerten in 2000-2010, MarktAktie 2000, MarktAkties | 0 Reacties

 

MarktAktie 2000 een legendarische dag. met Superday voor de kinderen, Livingstone, Ragamuffins, Luna Halo, KJ 52, Jennifer Knapp,  Nicole C Mullen

Lees de enthousiaste verhalen in de Samma Nieuwsen van het jaar 2000. De verhalen naderhand vind je hier:

 

Van schets, naar tekening naar Hemelpoort. Dat was het grote thema deze dag. De Hemel, hoe kom je er, wat vind je er van en wat betekent het voor jou. We kregen een hoogwerker waarin mensen ‘een stukje dichter bij de hemel konden komen’. Voor de Hemelpoort stond Petrus en er werden ‘hemelse hapjes’ aangeboden.

 

Al in januari vroegen we mensen om een gift toe te zeggen waar we in juni/juli vroegen of ze het bedrag ook daadwerkelijk willen betalen

Zomaar een contract, nou ja, zomaar…. niemand minder dan de Ragamuffin Band!! Achter zo’n contract zaten nog een heleboel pagina’s met allerlei extra eisen en technische informatie. Zo ging en zo gaat dat om alles goed te laten verlopen. Mis je één goeie stekker of vergeet je hun eten en drinken of slaapplaats dan heb je natuurlijk een probleem. Dus beter goed en duidelijk op papier, dan kun je ter plekke heerlijk relaxed en soepel alles laten verlopen!

Op de dag en de dagen voorafgaand aan de MarktAktie moet er altijd veel vervoerd worden, van spullen tot dozen,van artiesten ophalen van schiphol of weer terugbrengen naar hun logeeradres enz. enz. Dat vergt duidelijke en gedetailleerde schema’s zodat de diverse chauffeurs en auto’s ook precies weten wat ze moeten doen.

De bewoners rondom de markt werden elk jaar weer op de hoogte gebracht van wat we van plan waren. Dit om verrassingen en vooral klachten te voorkomen. We hebben ze wel eens watjes gegeven met de uitleg dat het misschien wel wat hard is en dat ze de watjes konden gebruiken, of een dagje weg, of gewoon gezellig langskomen. Dit werd over het algemeen zeer op prijs gesteld.

tijdens heet festival werden er door vrijwilligers enquetes gehouden om er achter te komen waar de mensen vandaan kwamen.

Evalueren deden we ook,. Stelling was altijd, ‘zoals het was, was het goed!’ Maar wel, wat kan er volgende keer nog beter! We waren tevreden zoals het was, maar leren is altijd goed.

Niet iedereen snapte onze beelden en ludieke manieren om mensen aan het denken te zetten, bijvoorbeeld over de hemel. Zo kregen we bijvoorbeeld deze brief. Overigens waren de meeste reacties superenthousiast.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw verhaal vertellen?

Dat kan natuurlijk, wij plaatsen het graag. Vul onderstaand formulier in en binnenkort wordt jouw verhaal geplaatst

4 + 6 =