2016 Paasontbijt

8 okt 2021 | paasontbijt | 0 Reacties

Alles was klaar, meer dan 125 vrijwilligers opgetrommeld en ingelicht hoe het allemaal zou moeten werken en toen…. kwam er storm en regen! Maar wij zijn niet zomaar uit het veld geslagen. We vertelden iedereen dat ze gewoon moesten komen en… dat hun eitje in elk geval droog bleef.

Achter de schermen regelden we het Oude Stadhuis midden op de markt. We mochten het hele gebouw gebruiken van boven tot beneden en alle zalen. In elke zaal zat een groep vrijwilligers uit één van de kerken in Gouda. Elke zaal werd zo mooi  mogelijk ingericht. Bij de één werd het een buffet en bij de ander prachtig aangeklede tafels. Om even voor elf stond er nog maar een klein groepje mensen buiten. We deden de deuren open en toen leek er opeens geen einde aan te komen aan de stroom van mensen die binnenkwamen. De beheerder van het Stadhuis moest heel snel naar boven om te kijken of het Stadhuis niet TE vol werd.

De medewerkers liepen in Paarse kleding met een witte servet om hun arm als symbool dat ze kwamen om alle Gouwenaren te dienen. In die tijd waren ook de wereldkampioenschaappen waterpolo in Gouda. Verschillende ploegen kwamen ook gezellig ontbijten.

De Paasviering vond daarna plaats in een groot leegstaand winkelpand.

Het werd ondanks storm en regen een nog veel mooier feest.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw verhaal vertellen?

Dat kan natuurlijk, wij plaatsen het graag. Vul onderstaand formulier in en binnenkort wordt jouw verhaal geplaatst

8 + 3 =