Geef Gouda Door! Het thema van 750 jaar Gouda, daar willen we bij het PaasOntbijt ook iets mee doen. Er zijn veel Gouwenaren die zich op allerlei manieren inzetten voor een betere wereld. Die mensen zoeken wij!

We zijn op zoek naar Gouwenaren die ergens in de wereld iets van betekenis doen of gedaan hebben. Deze mensen of hun achterban in Nederland willen we een kraam aanbieden op tweede Paasdag bij het PaasOntbijt en de MarktAktie.

 ‘Geef Gouda Door Markt’

Er zijn overal in de wereld Gouwenaren actief in allerlei mooie projecten en non-profit organisaties. Hoe mooi zou het zijn om deze Gouwenaren zichtbaar te maken op een grote markt, op een dag dat er toch al veel mensen in de stad zijn.  Voorbeelden van zulke Gouwenaren en projecten waar ze actief bij zijn, zouden kunnen zijn:

  1. Iemand die werkt in het Amazone gebied in Brazilië.
  2. Of mensen die met weeskinderen in Uganda of Zuid Afrika werken.
  3. Projecten om kindslaven in de wereld te bevrijden.
  4. Waterputten in Kenia
  5. Bejaardenhuis in Srebrenica.
  6. Hulp aan vluchtelingen op Lesbos
  7. enz.

Het kan en mag van alles zijn. En zeker ook niet gebonden aan kerk, religie of politiek. Als er maar Gouwenaren actief bij betrokken zijn mogen ze zich presenteren. Het mag een initiatief van 1 persoon zijn, maar ook een grotere organisatie. Maar dat is nog niet alles.

Daarnaast willen we proberen om  ‘nieuwe Gouwenaren’ die hier in Gouda op de één of andere manier in het vrijwilligers- en maatschappelijke terrein actief zijn ook een plek te geven. Dus mensen die bij buurthuizen actief zijn, bij de voedselbank of ergens in het sociale circuit met bijvoorbeeld vluchtelingen. Het kan ook zijn vluchtelingen die zich enorm hebben ontwikkeld en een bijdrage leveren aan de maatschappij.

Al deze mensen en organisaties kunnen zich aanmelden voor een kraam op 18 april om zichzelf te presenteren.

We bieden al deze mensen gratis een kraam aan. Wat er in en op die kraam gedaan wordt mag iedereen zelf weten. Wel vragen we om van die kraam ook iets leuks te maken en dus niet alleen maar een paar folders. Heb je hier hulp bij nodig om iets creatiefs te verzinnen, aarzel dan vooral niet om ons te benaderen, want we zijn goed in creatieve oplossingen 😉. Er mogen ook spulletjes verkocht worden als de opbrengst maar gaat naar het project.

Gratis artikel in Geef Gouda Door Magazine

Dankzij het fonds Gouda 750 kunnen wij deze markt organiseren, maar wat nog mooier is wij bieden deelnemers ook een gratis pagina aan in een prachtig Magazine dat voor deze gelegenheid wordt gemaakt.

Heb jij nog een goed idee in dit verband, laat het ons vooral weten!

Ken je mensen die actief zijn in of voor het buitenland , deel dit bericht dan asjeblieft met hen!

 Wil je meer informatie of je opgeven, mail naar irene@samma.nl of bel Samma 0621885351  

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw verhaal vertellen?

Dat kan natuurlijk, wij plaatsen het graag. Vul onderstaand formulier in en binnenkort wordt jouw verhaal geplaatst

1 + 15 =