Elly & Rikkert over Gouda

2 mrt 2022 | filmpjes | 0 Reacties

Ik weet nog de allereerste keer, ergens in de 70-er jaren. De aula van het Lyceum zat tjokvol. Op de grond en in de paden zat de hele Goudse Hiippie scene en dat rook je ook 😉. Als evangelistendochter uit Bodegraven vond ik het best wel een beetje spannend al die hippies. Ze wilden allemaal weten wat er nou gebeurd was met Elly & Rikkert die opeens in Jezus geloofden.
Elly & Rikkert kwamen op blote voeten binnen en de zaal lag aan hun voeten.
Uiteindelijk weet ik niet meer hoe vaak ik met ze in Gouda heb mogen werken. In de Schouwburg, de Garenspinnerij, de kerken, de Agnietenkapel, niet te vergeten de Spiegeltent en ja… ook bij de MarktAktie in 2004. Heerlijke middagen voor kinderen en prachtige avonden met volwassenen. Theaterstukken, kleine setting, complete band. En oh ja, ook de solotour van Rikkert. En de Cappuccinotour van Elly Zuiderveld met Lee Ann Vermeulen-Roberts en Elise Mannah die we toen voor het eerst in Gouda en bij Samma tegenkwamen. Dat hebben we geweten 😉.
Ze waren er toen we ons 25-jarig huwelijk vierden en ze waren er ook toen dat huwelijk op de klippen liep.
Ik was er bij in Carré en ik mocht uiteindelijk meehelpen met de afscheidstournee 50 jaar Mooi Geweest. Nu is Samma 50 jaar en ook met Elly & Rikkert was en is het altijd mooi geweest.
Wat een lieve, wijze, eerlijke, oprechte, betrokken en ongelooflijk professionele muzikanten!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw verhaal vertellen?

Dat kan natuurlijk, wij plaatsen het graag. Vul onderstaand formulier in en binnenkort wordt jouw verhaal geplaatst

9 + 10 =