Typisch Samma https://www.typischsamma.nl Tue, 28 Jun 2022 13:11:52 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.1.1 https://www.typischsamma.nl/wp-content/uploads/2022/01/vierkant-150x150.jpg Typisch Samma https://www.typischsamma.nl 32 32 Ik ga dit nooit meer doen! https://www.typischsamma.nl/nieuws/ik-ga-dit-nooit-meer-doen/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=ik-ga-dit-nooit-meer-doen https://www.typischsamma.nl/nieuws/ik-ga-dit-nooit-meer-doen/#comments Tue, 28 Jun 2022 10:31:50 +0000 https://www.typischsamma.nl/?p=2864 Nog één keer, maar daarna nooit meer. Dus zorg dat je er dit keer bij bent. Een reünie van 50 jaar  Samma vrijwilligers! Zondag 18 september maken we er een superleuk feestje van. Voor IEDEREEN die in de loop der jaren betrokken was bij Samma, dus ook voor jou: Zat je al met de hippies […]

The post Ik ga dit nooit meer doen! first appeared on Typisch Samma.

]]>

Nog één keer, maar daarna nooit meer. Dus zorg dat je er dit keer bij bent.

Een reünie van 50 jaar  Samma vrijwilligers!

Zondag 18 september maken we er een superleuk feestje van.

Voor IEDEREEN die in de loop der jaren betrokken was bij Samma, dus ook voor jou:

  • Zat je al met de hippies op de vloer bij Anneke en Leo thuis
  • Hielp je mee in het eerste winkeltje in de Lem Dulsteeg
  • Of was je betrokken koffiebar Het Kruispunt
  • Misschien hielp je klanten in de Kleiwegstraat
  • Of de afgelopen 25+ jaren op de Turfmarkt.
  • Hielp je kort of jarenlang mee met alle concerten die we mochten organiseren.
  • Of bij de MarktAkties
  • Of bij het PaasOntbijt.
  • Was je stagiair, vrijwilliger, vaste kracht, losse hulp, bidder, ondersteuner, klusjesdoener, liep je jarenlang rond, of was je maar kort betrokken, wat het ook is, je bent van harte welkom.

 

Zoveel vrijwilligers zijn er in al die jaren voorbij gekomen. Het is dankzij al die leuke, gezellige (of soms chagrijnige 😉) mensen dat Samma nog steeds bestaat. Het had nooit, maar dan ook nooit gekund zonder al die mooie mensen. Reden om nog één keer te vieren dat we al 50 jaar mogen bestaan.

Dat doen we dus op zondag 18 september vanaf 15:00 uur bij Samma. Boven, beneden en buiten, ruimte genoeg.

Als iedereen wat te eten mee neemt dat we samen kunnen delen, dan komen we ook niets te kort. Wij zorgen voor koffie, thee, chocolademelk en frisdrank, dus neem gerust een fles wijn mee 😉.

Er is tijd genoeg om samen te kletsen, herinneringen op te halen, foto’s bekijken, kortom elkaar te ontmoeten én…

We hebben ook nog een extra mooie verrassing. Niemand minder dan Paul Field uit Engeland zal die avond optreden. Paul is één van de meest getalenteerde tekstschrijvers die ik ken. Misschien ken je het nummer ‘God of the Moon and Stars door Ralph van Manen, dat is geschreven door Paul Field. Zoek hem maar eens op youtube, spotify enzo. Ook Rokus Maasland van the Bowery zal een paar nummers zingen. Extra leuk om te melden is dat Paul Field 35 jaar geleden ook heeft opgetreden bij de viering van het 15-jarig bestaan van Samma.

Zie hier de foto’s

https://www.typischsamma.nl/concerten-eighties/15-jaar-samma-4-7-1987-paul-field-carel-heinsius-elly-rikkert-ben-ketting-thesis/

Dus behalve ontmoeten, ook nog eens fantastische optredens, zoals het Samma betaamt.

En echt waar, ik ga dit nooit meer doen, dus als je er bij wilt zijn, geef je dan op en zet de datum in je agenda. En help ons asjeblieft om ook anderen te vinden, want lang niet van iedereen hebben we de gegevens.

Het wordt echt een supergezellig en toffe dag met elkaar!

Ik heb er zin in!

Opgeven kan hier:

Supertoffe Samma Reunie
Zondag 18 september 2022 van
15:00 - 22:00 uur

Ik kom naar de Samma Reunie:


heb je er meer, stuur even een mail naar irene@samma.nl
personen

The post Ik ga dit nooit meer doen! first appeared on Typisch Samma.

]]>
https://www.typischsamma.nl/nieuws/ik-ga-dit-nooit-meer-doen/feed/ 11
Dekbed en dekentje https://www.typischsamma.nl/nieuws/dekbed-en-dekentje/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=dekbed-en-dekentje https://www.typischsamma.nl/nieuws/dekbed-en-dekentje/#respond Mon, 25 Apr 2022 12:24:51 +0000 https://www.typischsamma.nl/?p=2860 Dekbed en dekentje ‘Weet jij waar de spullen van deze meneer zijn?’ Mijn buurvouw keek me vragend aan. Achter hem stond een keurig verzorgde heer van zo’n jaar of veertig. Nou ja keurig verzorgd; voor deze gelegenheid en dit tijdstip zag hij er prima uit. Zijn haren zaten goed en zijn gladgeschoren kin verrieden een […]

The post Dekbed en dekentje first appeared on Typisch Samma.

]]>
Dekbed en dekentje
‘Weet jij waar de spullen van deze meneer zijn?’
Mijn buurvouw keek me vragend aan. Achter hem stond een keurig verzorgde heer van zo’n jaar of veertig. Nou ja keurig verzorgd; voor deze gelegenheid en dit tijdstip zag hij er prima uit.
Zijn haren zaten goed en zijn gladgeschoren kin verrieden een onlangs gepasseerd scheermes. Zijn kleding was enigszins gedateerd en ietwat gekreukeld.
Hij keek me een beetje verstoord aan alsof hij al voorvoelde dat ik de veroorzaker van zijn huidige misère was. Tot op zekere hoogte bleek dat ook zo.
‘Wat voor spullen?’ vroeg ik, toen nog geheel achteloos.
‘Een tas met mijn dekbed en een losse deken. Ik heb er vannacht nog onder geslapen, ze opgevouwen, in mijn tas gedaan en alles hier tegen het muurtje gezet. En nu is het verdwenen’
Hij klonk eerder verontrust dan verontwaardigd.
Op onze blijkbaar toch wat ongelovige blikken, keek hij ons aan en vervolgde: ‘Tja, ik ben blijkbaar de laatste zwerver in dit land die er verzorgd uitziet.’
Ik kon wel door de grond gaan toen ik me realiseerde wat ik gedaan had.
‘Ja ik heb ze gehad’, sprak ik bedremmeld. ‘We kregen vanmorgen instructie, voordat we op deze markt het paasontbijt gingen klaarzetten voor duizend mensen. Er werd ons gezegd dat als we niet genoeg hadden aan de tafels en stoelen er ook kussentjes gemaakt waren. Daar konden mensen op zitten. Er werd bij gezegd dat er kleedjes waren om onder die kussens op straat te leggen.’
Ineens voelde ik me lomp. Ik had de tas van meneer gevonden en gemeend dat de inhoud bedoeld was om op straat uit te spreiden. Het dekbed onder het dekentje vond ik wel wat raar, maar schouderophalend had ik deze uitgespreid over de hoekige en harde klinkers op dit deel van de markt.
We hadden er zelfs even om gelachen en gezegd dat zo’n dekbed best lekker zat. Als buurt waren we er allemaal op gaan zitten toen we een groepsfotootje maakten.
Dit bleek nu zo’n beetje de enige huisraad van onze meneer te zijn.
Ik wees de deken en het dekbed aan toen ik hem de uitleg gaf.
‘En mijn boodschappentas? Waar alles inzat?’
Ik zocht even in een kartonnen doos waar we wat extra materiaal hadden zitten. Daar had ik de tas in gepropt. Ik viste hem eruit. Gekreukt en al.
‘En nu? Dat is niet schoon meer’ vragend wees meneer naar zijn dekbed waar inmiddels kussens met mensen op zaten.
Ik kreeg een ingeving.
‘Weet je wat? Ontbijt lekker met ons mee..’
‘Dat hoeft niet’, viel hij mij in de rede. ‘Ik vind het veel leuker om te helpen. Dat mocht van een meneer hier.’
‘Oke, dan help je nu. Ik neem je dekbed en deken mee naar huis straks en stop ze in de wasmachine. Jij komt vanavond bij ons eten en tegen die tijd dat we dat op hebben, zijn jouw spullen wel droog.
‘Hoe laat moet ik er zijn? En waar?’
‘Kom tussen vijf en zes, dan drinken we nog wat in de tuin en daarna ga ik koken.’
Die middag stond meneer één minuut voor vijf aan de deur. Van ons hoefde hij geen verhaal te vertellen of uitleg te geven over zijn status quo. Maar meneer had zo zijn handen vol aan zijn eigen leven dat er helemaal geen ruimte was voor koetjes en kalfjes of vakantieplannen.
Zinnen over familie die stuk ging, goede banen die verdwenen en andere deuren die dicht vielen. Tot aan de nachtopvang toe. Eigen schuld en stomme keuzes ging hij niet uit de weg.
Maar ook een dakloze zwerver heeft soms gelijk. En wordt door ons systeem niet altijd recht gedaan. Wij hadden geen antwoorden, hooguit wat vragen. Die vervolgens weer uitgebreidere antwoorden opriepen. Over een verblijfsverbod binnen en een wetshandhaver buiten, die hem verbood op een bankje te slapen.
Zijn verhaal was niet mooi maar raakte wel.
Vier uur later vertrok hij. Met een schoon dekbed en een droog dekentje.
door Arjan van Essen
foto: Oscar Limahelu

The post Dekbed en dekentje first appeared on Typisch Samma.

]]>
https://www.typischsamma.nl/nieuws/dekbed-en-dekentje/feed/ 0
Elise Mannah https://www.typischsamma.nl/nieuws/elise-mannah/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=elise-mannah https://www.typischsamma.nl/nieuws/elise-mannah/#respond Tue, 05 Apr 2022 18:44:24 +0000 https://www.typischsamma.nl/?p=2856 Het Goudse Leven van Elise Mannah begon ooit bij Bijbelshop Samma. Een optreden met Elly Zuiderveld en Lee Ann in de winkel had grote gevolgen. Inmiddels een Goudalied, een man en twee schatten van meiden rijker is ze een echt Goudse geworden en natuurlijk treedt ze op tijdens de MarktAktie 2022

The post Elise Mannah first appeared on Typisch Samma.

]]>
Het Goudse Leven van Elise Mannah begon ooit bij Bijbelshop Samma. Een optreden met Elly Zuiderveld en Lee Ann in de winkel had grote gevolgen. Inmiddels een Goudalied, een man en twee schatten van meiden rijker is ze een echt Goudse geworden en natuurlijk treedt ze op tijdens de MarktAktie 2022

The post Elise Mannah first appeared on Typisch Samma.

]]>
https://www.typischsamma.nl/nieuws/elise-mannah/feed/ 0
Zingen en Swingen na het PaasOntbijt. https://www.typischsamma.nl/nieuws/zingen-en-swingen-na-het-paasontbijt/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=zingen-en-swingen-na-het-paasontbijt https://www.typischsamma.nl/nieuws/zingen-en-swingen-na-het-paasontbijt/#respond Thu, 31 Mar 2022 18:56:12 +0000 https://www.typischsamma.nl/?p=2851 Het PaasOntbijt op de markt wordt een vrolijk Flower Power gebeuren. Inmiddels zijn er al honderden kussentjes door vrijwilligers gemaakt om de hippiesfeer nog meer te benadrukken. De organisatie roept iedereen op om eigen muziekinstrumenten mee te nemen om na het PaasOntbijt gezellig te zingen en spelen met elkaar op en om de kussentjes. Liedjes […]

The post Zingen en Swingen na het PaasOntbijt. first appeared on Typisch Samma.

]]>
Het PaasOntbijt op de markt wordt een vrolijk Flower Power gebeuren. Inmiddels zijn er al honderden kussentjes door vrijwilligers gemaakt om de hippiesfeer nog meer te benadrukken. De organisatie roept iedereen op om eigen muziekinstrumenten mee te nemen om na het PaasOntbijt gezellig te zingen en spelen met elkaar op en om de kussentjes. Liedjes uit de zeventiger jaren of gewoon liedjes die iedereen kent of die we zouden moeten leren kennen. Dus gitaar, ukelele, banjo, triangel, neem ze gezellig mee en blijf hangen op en rond de markt, want er is die dag nog veel meer te beleven.

De ‘Geef Gouda Door Markt’

In de middag is er de ‘Geef Gouda Door Markt’ waarin Gouwenaren die projecten in het buitenland ondersteunen zich mogen presenteren. Ook zal er een groep jonge Oekraïners hun zelfgemaakte kunst verkopen om hun directe vrienden en familie in Oekraïne te steunen met de hoogst noodzakelijke middelen. Ook zal bijvoorbeeld International Justice Mission aanwezig zijn. Veel Gouwenaars zijn betrokken bij deze organisatie die wereldwijd kinderen en volwassenen uit moderne slavernij bevrijd. De Gouwenaar Jacco Zutphen is er ook. Hij woont met zijn gezin al jaren in Brazilië en werkt daar in achterstandswijken in grote steden en bij verschillende Indianenstammen. Deze markt werd mede mogelijk gemaakt door het fonds Gouda 750.

De MarktAktie.

De MarktAktie is een festival dat Bijbelshop Samma van 1994 tm 2005 op de Markt organiseerde en waar grote belangstelling voor was. Vanwege het 50-jarig bestaan van Samma en Gouda 750 werd besloten om dit evenement nog eenmaal te organiseren. Er komen verschillende artiesten uit Nederland, zoals Leen Koster met Elvis gospels, Gospel Boulevard, een swingend gospelkoor, de goudse zangeres Elise Mannah, de indrukwekkende band The Bowery.  Daarnaast een heel speciale reünie van een Zuidafrikaanse boy/danceband. Ze traden vanaf 1996 meerdere malen op in Gouda op MarktAkties, sporthal de Mammoet en andere locaties. Ook traden ze op in de Arena bij één van de grote EO Jongerendagen. Er werden ook tv-specials met hen opgenomen in Gouda. Na jaren komt de band eenmalig bijeen om in Gouda op de markt op te treden. De bandleden wonen inmiddels over de hele wereld verspreid van Engeland, Zuid Afrika, Australië, Amerika en Brazilië. Ze zullen  Tweede Paasdag weer in Gouda te zien zijn. Het slotoptreden is voor Matthew Ward die met zangeressen en band aan Gouda zijn virtuoze stem zal laten horen. Matthew Ward maakte samen met zijn zussen in de zeventiger jaren deel uit van Second Chapter of Acts. Het was het allereerste echte grote concert dat Bijbelshop Samma mocht organiseren in Gouda voor 2000 man in de Mammoet. Daarna zijn er vele concerten en evenementen gevolgd. Het plaatje is voor Samma weer rond met het optreden van Matthew als afsluiter van deze eenmalige MarktAktie. De optredens beginnen om 18:00 uur en duren tot 23:00 uur.

Het Paasontbijt , de Geef Gouda Door Markt en de MarktAktie zijn mede mogelijk gemaakt door fonds Gouda 750, de GoudApot, de SBG, diverse kerken en individuele sponsors. De organisatie van de hele dag is in handen van Bijbelshop Samma. Meer informatie www.50jaarsamma.nl en info@samma.nl

 

The post Zingen en Swingen na het PaasOntbijt. first appeared on Typisch Samma.

]]>
https://www.typischsamma.nl/nieuws/zingen-en-swingen-na-het-paasontbijt/feed/ 0
George van MIC over Gouda Kaas en meer. https://www.typischsamma.nl/nieuws/george-van-mic-over-gouda-kaas-en-meer/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=george-van-mic-over-gouda-kaas-en-meer https://www.typischsamma.nl/nieuws/george-van-mic-over-gouda-kaas-en-meer/#respond Thu, 31 Mar 2022 18:30:00 +0000 https://www.typischsamma.nl/?p=2848 George Mhondera, Hij is er helaas niet bij in Gouda met m.i.c_band. Maar misschien gaan we hem nog wel zien. In elk geval in dit filmpje. En ach, wat vliegt de tijd. Het lijkt nog maar gisteren dat hij in Gouda was. George zingt nog steeds en inmiddels in Amerika o.a. bij Chris Tomlin, maar […]

The post George van MIC over Gouda Kaas en meer. first appeared on Typisch Samma.

]]>

George Mhondera, Hij is er helaas niet bij in Gouda met m.i.c_band. Maar misschien gaan we hem nog wel zien. In elk geval in dit filmpje. En ach, wat vliegt de tijd. Het lijkt nog maar gisteren dat hij in Gouda was. George zingt nog steeds en inmiddels in Amerika o.a. bij Chris Tomlin, maar ook solo. We missen George, maar wie weet komt hij ooit weer naar Nederland.

The post George van MIC over Gouda Kaas en meer. first appeared on Typisch Samma.

]]>
https://www.typischsamma.nl/nieuws/george-van-mic-over-gouda-kaas-en-meer/feed/ 0
Rokus van the Bowery over Gouda. https://www.typischsamma.nl/nieuws/rokus-van-the-bowery-over-gouda/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rokus-van-the-bowery-over-gouda https://www.typischsamma.nl/nieuws/rokus-van-the-bowery-over-gouda/#respond Thu, 31 Mar 2022 18:27:47 +0000 https://www.typischsamma.nl/?p=2845 Het was oudejaarsnacht. Ik zat in het vliegtuig. Een lange reis naar Brazilië naar m’n (klein)kinderen. Ik had een zware tijd achter de rug en was moe. Maar ik had ook nog een stevige klus te klaren. Ik had een stuk of 25 muziekalbums op mn telefoon gezet om die in het vliegtuig te luisteren. […]

The post Rokus van the Bowery over Gouda. first appeared on Typisch Samma.

]]>

Het was oudejaarsnacht. Ik zat in het vliegtuig. Een lange reis naar Brazilië naar m’n (klein)kinderen. Ik had een zware tijd achter de rug en was moe. Maar ik had ook nog een stevige klus te klaren. Ik had een stuk of 25 muziekalbums op mn telefoon gezet om die in het vliegtuig te luisteren. De leuke, maar ingewikkelde klus van jurylid voor de Zilveren Duif. Ik had er niet veel puf voor, maar scrolde wat door de albums. Opeens hoor ik een prachtige stem door mijn koptelefoon. Rauw, gevoelig en wat een mooi liedje. Ik moest er van huilen, misschien wel van moeheid, maar hoedanook, het raakte me. En toen ik het artwork van hun album zag was ik helemaal verkocht. Wat een klasse! Tijdens mijn vlucht begon het nieuwe jaar en natuurlijk was the Bowery voor mij de nieuwe artiest van dat jaar. En toen we later met de jury zaten, onder voorzitterschap van André Rouvoet, mochten we aangeven wie we graag een Zilveren Duif zouden uitreiken, zei ik direct dat ik hééél graag The Bowery wilde doen. Ik wist toen niet dat ze tijdens het gala ook nog eens aan tafel zaten bij Arjan de Knegt en Elise Mannah en ach ja, luister zelf maar wat Rokus Maasland er over zegt. En natuurlijk wilde ik ze graag op onze MarktAktie. Dan kan heel Gouda genieten van de topklasse van the Bowery.

The post Rokus van the Bowery over Gouda. first appeared on Typisch Samma.

]]>
https://www.typischsamma.nl/nieuws/rokus-van-the-bowery-over-gouda/feed/ 0
Dan H. https://www.typischsamma.nl/nieuws/dan-h/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=dan-h https://www.typischsamma.nl/nieuws/dan-h/#respond Thu, 31 Mar 2022 18:20:55 +0000 https://www.typischsamma.nl/?p=2843 Wist je dat er voordat wij de MarktAktie begonnen in 1994 ook al acties op de markt waren? Bijvoorbeeld de Er is Hoop acties die door mijn inmiddels overleden goede vriend Ton Been werden georganiseerd. Daar trad onder andere ook DanH meerdere malen op. De Amerikaanse band DanH

The post Dan H. first appeared on Typisch Samma.

]]>

Wist je dat er voordat wij de MarktAktie begonnen in 1994 ook al acties op de markt waren? Bijvoorbeeld de Er is Hoop acties die door mijn inmiddels overleden goede vriend Ton Been werden georganiseerd. Daar trad onder andere ook DanH meerdere malen op. De Amerikaanse band DanH

The post Dan H. first appeared on Typisch Samma.

]]>
https://www.typischsamma.nl/nieuws/dan-h/feed/ 0
Matthew Ward. https://www.typischsamma.nl/nieuws/matthew-ward/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=matthew-ward https://www.typischsamma.nl/nieuws/matthew-ward/#respond Mon, 21 Mar 2022 17:57:12 +0000 https://www.typischsamma.nl/?p=2821 Het moet in januari 1984 zijn geweest. Ergens in Nederland (ik weet echt niet meer waar) was een nieuwjaarsconcert waar GMI, de christelijke platenmaatschappij, tussen de optredens door een verhaaltje hield van wat ons allemaal te wachten zou staan op gospelgebied in 1984. Naast allerlei nieuwe platen werd er aangekondigd dat er dat jaar een […]

The post Matthew Ward. first appeared on Typisch Samma.

]]>
Het moet in januari 1984 zijn geweest. Ergens in Nederland (ik weet echt niet meer waar) was een nieuwjaarsconcert waar GMI, de christelijke platenmaatschappij, tussen de optredens door een verhaaltje hield van wat ons allemaal te wachten zou staan op gospelgebied in 1984. Naast allerlei nieuwe platen werd er aangekondigd dat er dat jaar een concert met Second CHapter of Acts stond aan te komen. In de pauze liep ik, brutaal als ik ben, op Paul Groeneveld van GMI af. Ik vroeg hem of hij al wist waar dat concert zou plaatsvinden. Hij wist het nog niet, dus stelde ik hem voor dat in Gouda te doen. Hij wilde er wel over nadenken. Een paar dagen later belde hij mij op en toen begon het pas echt. Ik mocht dan wel overmoedig hebben gezegd dat ik dat wel wilde doen, maar ik wist niks van het ‘echte’ werk van concertorganisatie. Had wel wat kleinere dingen in kerk en zaaltje gedaan, maar dit was een grote landelijke klus in een sporthal die niks van binnen heeft om een concert te organiseren. Computers waren er niet, laat staan email of whatsapp, geen mobiele telefoons. Alleen een lege sporthal waar podium, licht, geluid, stoelen moesten worden ingehuurd en saaie kleedkamers worden aangekleed. En dan zorgen voor artiesten en crew en vrijwwilligers en rmeer nog zorgen dat er publiek komt. En publiek kwam er. We waren al snel uitverkocht. En ja, dat ging alleen op telefonische reserveringen. Aan de zaal moest de lijst worden gecontroleerd én worden afgerekend. Contant wel te verstaan, pinapparaten waren er niet. Ik durf er niet meer over na te denken hoeveel contant geld we op zo’n avond in huis hadden.
Oh ja, en toen belde Paul me tussendoor ook nog even op om te zeggen dat hij vond dat ik die avond zou moeten presenteren. Oeps… eng…. 2000 man in de sporthal. Wat ga je zeggen? Wat doe je aan? Dat werden opeens belangrijke vragen. Paul belde weer en zei dat dit toch wel heel uniek was en dat ik de Burgemeester maar moest uitnodigen. Vond ik nog enger. Ik weet nog dat ik mijn eigen vader belde om te vragen hoe de aanhef in een officiële uitnodigingsbrief moest zijn voor een burgemeester. Haha., ik wist echt van niks.
En toen de dag zelf…, wat was het spannend allemaal. Podium, licht, geluid, de artiesten, de soundcheck, het diner vooraf, m’n tekst leren, de burgemeester verwelkomen en gaan….
Zoveel mensen, dat er rijen op de parkeerplaats stonden te wachten voor hun kaartje, maar ze werden vriendelijk en snel geholpen door onze enthousiaste vrijwilligersploeg.
Ik durf rustig te zeggen dat het Paul Groeneveld was die me gaandeweg het vak van concertorganisatie heeft geleerd en meer nog de liefde voor dat vak. Helaas is hij al jaren geleden overleden, maar ik ben hem hiervoor nog altijd dankbaar.
Nou heb ik het nog niet eens gehad over het concert zelf. Om nooit te vergeten, 2 lieve zussen en een broer die echt de sterren van de hemel zongen. Kippenvel, ontroering en …. nou ja…. ik heb er zelfs nu nog geen woorden voor. Die broer is Matthew Ward. Hij was bij ons eerste echte grote concert en wat bijzonder dat Matthew er nu ook weer is bij ons 50-jarig bestaan op de MarktAktie. Z’n zussen kunnen helaas niet meer, maar er zijn wel 2 geweldige Nederlandse zangeressen die de sfeer van toen zeker zullen evenaren. En als je het lied kent moet je je eens bedenken wat een feest dat wordt op de markt met “the Easter song”
In 1984 logeerde Second Chapter of Acts in hotel de Zalm dat toen nog bestond. Burgemeester Broekens was zo onder de indruk van hun concert dat hij ze de volgende dag uitnodigde in het Stadhuis. Tijdens de tour in 2018 logeerde Matthew in de Airbnb boven de Zalm. Bij deze MarktAktie in 2022 is de burgemeesterskamer van het Stadhuis Matthews kleedkamer. En de burgemeester van nu Pieter Verhoeve? Die heeft net vandaag laten weten dat hij met zijn hele gezin naar het PaasOntbijt komt.

The post Matthew Ward. first appeared on Typisch Samma.

]]>
https://www.typischsamma.nl/nieuws/matthew-ward/feed/ 0
UITDAGING 100 kussentjes in één dag! https://www.typischsamma.nl/nieuws/uitdaging-100-kussentjes-in-een-dag/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=uitdaging-100-kussentjes-in-een-dag https://www.typischsamma.nl/nieuws/uitdaging-100-kussentjes-in-een-dag/#comments Mon, 14 Mar 2022 15:43:10 +0000 https://www.typischsamma.nl/?p=2804 KUSSENTJES KUSSENTJES KUSSENTJES UITDDAGING! 100 kussentjes in één dag! Zaterdag 19 maart van 9:30 tot 17:00 uur gaan we de uitdaging aan voor 100 kussentjes er bij. We willen er totaal liefst 1000 voor het PaasOntbijt en de MarktAktie. We hebben er al een paar honderd, dus we gaan goed! Heb je zin in een […]

The post UITDAGING 100 kussentjes in één dag! first appeared on Typisch Samma.

]]>
KUSSENTJES KUSSENTJES KUSSENTJES UITDDAGING!

100 kussentjes in één dag! Zaterdag 19 maart van 9:30 tot 17:00 uur gaan we de uitdaging aan voor 100 kussentjes er bij. We willen er totaal liefst 1000 voor het PaasOntbijt en de MarktAktie. We hebben er al een paar honderd, dus we gaan goed! Heb je zin in een gezellige naai- haak- fröbeldag? Kom gezellig naar Samma. Heb je een draagbare naaimachine, neem hem gerust mee. Neem ook je eigen lapjes en draadjes mee
Geen zin of tijd zaterdag? Haal gerust wat binnenkussentjes op om thuis verder te handwerken. Zie je het al voor je tweede Paasdag, al die kussentjes? Hoe gezellig seventies wordt dat 😉
#paasontbijtgouda2020 #samma #50jaarsamma #marktaktie #seventies #flowerpower #gouda750

The post UITDAGING 100 kussentjes in één dag! first appeared on Typisch Samma.

]]>
https://www.typischsamma.nl/nieuws/uitdaging-100-kussentjes-in-een-dag/feed/ 2
Quin Delport https://www.typischsamma.nl/nieuws/quin-delport/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=quin-delport https://www.typischsamma.nl/nieuws/quin-delport/#respond Thu, 10 Mar 2022 19:41:31 +0000 https://www.typischsamma.nl/?p=2796 Nog een paar dagen wachten dan maken we bekend wie er allemaal gaat optreden Tweede Paasdag bij de MarktAktie. Quin Delport zegt er al iets over, maar ook over zijn ervaring op de MarktAktie van 1996. Quin was één van de jongens van MIC uit Zuid Afrika. Wat was het nog een jochie, maar wel […]

The post Quin Delport first appeared on Typisch Samma.

]]>
Nog een paar dagen wachten dan maken we bekend wie er allemaal gaat optreden Tweede Paasdag bij de MarktAktie.
Quin Delport zegt er al iets over, maar ook over zijn ervaring op de MarktAktie van 1996.
Quin was één van de jongens van MIC uit Zuid Afrika. Wat was het nog een jochie, maar wel een heel leuk jochie 😉. En wat vonden ze het spannend hun eerste MarktAktie in 1996, maar ze kwamen, zagen en overwonnen! We gingen direct allemaal van ze houden. Niet te geloven dat hij nu met vrouw een 3 kinderen in Engeland woont. We kunnen niet wachten om hem weer te zien!

The post Quin Delport first appeared on Typisch Samma.

]]>
https://www.typischsamma.nl/nieuws/quin-delport/feed/ 0