Second Chapter of Acts – 8-6-1984 – Mammoet

24 jan 2021 | Concerten 80's, Second Chapter of Acts - 8-6-1984 | 1 reactie

Dit is absoluut het eerste echte grote concert dat we met Samma Hebben georganiseerd. Hier leerden we al doende het geweldige vak van concerten organiseren met veel publiek. De passie en het plezier ontstond aan alle kanten. En zoals het dan gaat zijn ook de verhalen nooit meer vergeten, zowel van publiek als van onszelf.

Bijna 40  jaar geleden vroeg ik in een overmoedige of ik het komende concert van 2nd Chapter of Acts mocht organiseren in Gouda. Het mocht! Ik had geen idee wat daar allemaal bij kwam kijken, maar werd geholpen door heel veel lieve vrijwilligers. Wat was het spannend. Je moet je voorstellen, het was in de tijd van LP’s en de tijd nog zonder digitale snelweg, email of apps. Online reserveren was er niet bij, elke reservering ging per telefoon. Aan de zaal moest worden afgerekend. Heel veel nadenken dus over hééél veel praktische zaken, techniek, logistiek en veiligheid. Ook voor sporthal de Mammoet die uiteindelijk bomvol zat met zo’n 2000 mensen. De kaartverkoop deden we buiten en ik weet nog hoe ik kippenvel kreeg van die enorme rij mensen buiten die op hun kaartje stonden te wachten en die we ook best heel snel met z’n allen naar binnen hebben gewerkt. Ik ben toen verliefd geworden op concerten organiseren! Wat een feest en wat een fantastische muziek die regelrecht je hart in ging.

Daarna zijn er honderden concerten gevolgd en ook de MarktAktie’s kwamen voorbij. Grote namen uit de internationale gospelmuziek. Gouda werd de Gospelstad van Nederland genoemd en in Nashville kreeg ik ooit een onderscheiding vanwege het werk hier in Nederland. En nog steeds ben ik verliefd op concerten organiseren. Toegegeven, mijn lijf niet altijd meer 😉.

Heb jij nog herinneringen aan dit concert, vertel het ons dan!

Eén van de broers Ward die ook mee was op reis was jarig e kreeg natuurlijk een kadootje. Ook alle andere Second Chapter of Acts mensen kregen een kadootje.

De strenge blik van manager Buck Herring zegt precies hoe het was. Het moest allemaal perfect klinken! En gelijk had hij!

Buiten stonden lange rijen mensen te wachten die hun kaartjes kwamen ophalen en betalen. Want er kon in die tijd alleen nog maar telefonisch worden gereserveerd. Binnen in de sporthal was de ruimte daarvoor te klein.

En eindelijk komen ze dan het podium op om een onvergetelijke avond te bezorgen aan zo’n 2000 mensen én de Goudse Burgemeester in de zaal!

1 Reactie

  1. David Prins

    Goedemiddag, ik kwam via Facebook op deze pagina terecht. Ik was op 8 juni ook aanwezig op dit concert. Samen met een vriend en zijn vader waren we naar dit concert. Ik was samen met mijn vriend destijds 15 jaar oud en waren helemaal into gospelrock. Ik was weg van de harmonieën en de nummers die Matthew Ward zong. Ik heb destijds nog live-opnamen van het concert via het radioprogramma gepresenteerd door Henk Mouwe opgenomen op een cassette die ik nog steeds heb. Ik heb het programma boekje en het kaartje ook nog steeds. Hoewel mijn muziek smaak behoorlijk verbreed is, ligt de muziek van 2nd Chapter mij nog zeer aan het hart.

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw verhaal vertellen?

Dat kan natuurlijk, wij plaatsen het graag. Vul onderstaand formulier in en binnenkort wordt jouw verhaal geplaatst

1 + 1 =