Tweede paasdag 18 april 2022 gaat het gebeuren!

Want behalve een Paasontbijt op de markt komt er weer een echte ouderwetse MarktAktie met muzikanten uit binnen en buitenland! We gaan 50 jaar Samma vieren met

  • In de ochtend een super PaasOntbijt voor minstens 1000 mensen in de seventies stijl
  • In de middag een markt, muziek, dans, gezelligheid
  • In de avond de MarktAKtie met optredens van binnen- en buitenlandse artiesten.
  • De hele dag feest!

We gaan het doen!! Maar we hebben wel jouw hulp nodig.

50 jaar Samma vieren op tweede paasdag 18 april op de markt in Gouda! Maar ook aandacht voor 750 jaar Gouda! Er zoveel over te vertellen dat ik niet eens weet waar te beginnen!!

Het Paasontbijt

Na 2 jaar mag het eindelijk weer op de markt! Meer dan 1000 mensen aan het ontbijt en meer dan 100 vrijwilligers die daar voor nodig zijn. Het geheel in de Hippie, Seventies, Flower Power stijl. Want ja, zo is Samma begonnen.

Picknickmanden

Het wordt een paasontbijt in picknickstijl. Geen nood, er zijn ook stoelen om op te zitten voor iedereen die dat nodig heeft. Maar om het flowerpower/hippie sfeertje compleet te maken zijn we op zoek naar 100 (!) picknickmanden. Met of zonder bestek.

1000 kussentjes

Kun je haken, breien, macrameeën? Of heb je nog kantjes, velours- of bloemetjesstofjes. Help ons dan door kussentjes te maken, om de picknicksfeer te creëren. Wij hebben binnenkussentjes van 40x40cm. Er zijn er inmiddels al honderden gemaakt

Acteurs

We zoeken een aantal acteurs die tijdens het ontbijt een verhaal willen vertellen.

Vrijwilligers

Om de zaken weer super te laten verlopen hebben we zeker 100 vrijwilligers nodig. Ook voor deze keer zou het mooi zijn als er uit allerlei kerken meerdere vrijwilligers komen om één rij of groep tafels te bedienen.

Geld

Het paasontbijt is gratis toegankelijk, maar kost natuurlijk geld. Dankzij de GoudApot is er al ruim een derde van dat geld binnen. We hopen van de ondernemers binnenstad ook nog een derde te krijgen en dan hebben we van jullie ook nog een derde nodig, d.w.z. zo’n 4000 euro. Help je mee? Giften mag je storten op bankrekeningnummer NL42 RABO 0116924942

Wat is het paasontbijt in Gouda?

Mocht je geen idee hebben hoe zo’n paasontbijt er uitziet, kijk dan maar eens op deze website www.typischsamma.nl  en naar dit filmpje.

Geef Gouda door is het thema van Gouda 750.

Gouda viert 750 jaar stadsrechten onder het thema Geef Gouda Door. Na het ontbijt gaan we gewoon door met een middagprogramma waarin van alles gebeurd. Van muziek, dansworkshops, verhalen, een informatiemarkt en meer. Er komt een ‘Geef Gouda Door’ markt,  waarbij allerlei internationale projecten zich kunnen presenteren en dan vooral projecten waarbij Gouwenaren actief zijn. En andersom Goudse projecten met en voor nieuwe Gouwenaren uit allerlei landen. Dus thuisfrontcommissies, stichtingen, verenigingen, particuliere initiatieven. Meld je aan. Meedoen is dankzij het fonds Gouda 750 geheel gratis en bovendien mag iedereen ook een pagina vullen in het ‘Geef Gouda Door Magazine’. Er zal die dag aan alle kanten veel leuke dingen gebeuren, van verkoop, eten, loterij, uitdagingen, muziek en nog veel meer.

De MarktAktie.

En dan de avond. Dat wordt weer een ouderwetse MarktAktie, zoals we die van 1994 t/m 2005 ook hielden. Vanaf 17:00 uur zijn er optredens van:

Leen Koster – met onvervalste Elvis Presley gospels

Gospel Boulevard – swingende gospels van een swingend koor

Elise Mannah – onze eigen Goudse veelzijdige zangeres met haar prachtige, vrolijke, warme, gevoelige Nederlandstalige liedjes

The Bowery – Een band die eigenlijk te mooi om waar te zijn is! Kom gewoon luisteren als je ze nog niet kent.

M.I.C. In 1996 stond deze Zuidafrikaanse Dance/Boyband al op de MarktAktie. Speciaal voor dit jaar komen de MANNEN uit de hele wereld vandaan voor een eenmalige reünie. Dit wordt echt een superspetterend optreden

Matthew Ward. Hij was onderdeel van Second Chapter of Acts en het allereerste grote concert dat Samma mocht organiseren. Volgens velen heeft Matthew Ward één van de mooiste stemmen ter wereld.

Al met al: Namen van vroegere MarktAkties in combinatie met artiesten van nu. Wij hebben er in elk geval onwijs zin in!

MarktAktie en het geld.

Het mag duidelijk zijn, zo’n MarktAktie kost geld, aardig wat geld. Dat was vroeger zo en dat is nog steeds zo. We schatten de totale begroting op minstens 30.000 euro (dit is los van de begroting voor het Paasontbijt). Om zeker te weten dat we door kunnen met organiseren hebben we eigenlijk voor 1 januari zo’n 20.000 euro aan toezeggingen nodig om het aan te durven. Als je echt heel graag wil dat er weer een MarktAktie komt, help ons dan door het reactieformulier in te vullen en een bedrag toe te zeggen. Als we genoeg toezeggingen hebben om door te gaan sturen we je in januari een betaalverzoek. Ken je bedrijven, vrienden, buren, kerken of anderen die best ook zouden willen bijdragen, stuur ze de link naar dit bericht en help ons om dit prachtige evenement verder te kunnen organiseren.

Het PaasOntbijt, de Geef Gouda Door Markt en de MarktAktie worden mede mogelijk gemaakt door:

Door de jaren heen hebben de MarktAkties veel levens geraakt; er zijn mensen tot geloof gekomen, gesterkt in het geloof en er zijn mooie vriendschappen ontstaan. Help ons om weer een fantastisch evenement neer te zetten, waarmee we de wereld kunnen laten zien wat een geweldige God we hebben!

Vul hier het reactieformlier in

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw verhaal vertellen?

Dat kan natuurlijk, wij plaatsen het graag. Vul onderstaand formulier in en binnenkort wordt jouw verhaal geplaatst

10 + 9 =