Wordt MarktAandeelhouder of zelfs Marktleider

Draag bij om de MarktAktie en het PaasOntbijt financieel mogelijk te maken.

 

Wat wordt jouw MarktAandeel?

We kunnen deze dag alleen maar organiseren als er genoeg geld is. Daar hebben we jullie allemaal hard bij nodig.

Voor 1 januari 20.000 euro aan toezeggingen nodig om ook de MarktAktie door te zetten.

Voor 1 januari moeten we aan toezeggingen 20.000 euro binnen hebben om door te kunnen gaan met de organisatie van deze dag. Als we alle kosten van de hele dag bij elkaar optellen is er totaal zo’n 45.000 euro nodig. Het Paasontbijt heeft een eigen begroting van 14.500 euro en dat gaat zeker door, maar de MarktAktie valt of staat met het aantal financiële toezeggingen. Vul daarom zo snel mogelijk dit formulier in en wordt marktaandeelhouder!

Het Paasontbijt.

De kosten voor Het Paasontbijt zijn zoals elk jaar begroot en komen neer op een bedrag van 14.500 euro. Hiervan is al 4000 euro toegezegd door de GoudApot. We zijn nog in afwachting van een toezegging van de ondernemers Binnenstad voor 3000 euro. Dat betekent dat er nog 7500 euro voor het Paasontbijt binnen moet komen.

UITGAVEN kosten
Eten:  1.500
Tafels/aankleding  3.500
Podium/techniek  2.500
muziek middagprogramma     800
Theater  1.000
PR  1.500
Stadhuys/markt/precario/stroom     600
Opruimen/schoonmaken     100
Extra Gouda 750 elementen     500
organisatiekosten     500
kosten interkerkelijke viering  2.000
kosten totaal 14.500

De voorlopige begroting voor het MarktAktie gedeelte van deze dag bedragen 30.000 euro. Er is nog veel onduidelijk, vooral wat betreft de artiesten waar we nu mee in gesprek zijn. De meeste kosten daarvan zitten in ticketkosten om ze naar Nederland te krijgen. Bijvoorbeeld de mannen van MIC die uit 4 verschillende delen van de wereld moeten komen, dat kost aan tickets en visa zoals het er nu uitziet zo’n 6000 euro. Ze vragen dan geen gage (behalve stroopwafels en kaas 😉). Als er nog andere plekken in Nederland zijn waar ze kunnen optreden, dan scheelt dat natuurlijk weer. Maar we gaan er van uit dat die 30.000 euro gewoon nodig is.

Begroting MarktAktie.

Kosten MarktAktiebedrag

artiesten 15.000
pr   3.000
podium   2.000
geluid/licht   4.000
marktkosten   2.000
elektriciteit   1.000
foto’s      500
kosten diversen  2.500
totaal kosten 30.000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

50 jaar Samma is een kadootje waard!

We zijn op zoek naar MarktAandeelhouders. Wil jij er eentje worden? Is 50 jaar Samma jou een kadootje waard? Het afgelopen jaar hebben we in ons Jubeljaar heel veel kadootjes weggegeven aan alle klanten. Dat blijven we nog even doen, maar nu met een bijbedoeling en dat is dat jullie ons misschien wel een kadootje willen geven in de vorm van een donatie voor der MarktAktie.  

 

Wat wordt jouw MarktAandeel?

Wil jij MarktAktieaandeelhouder worden? Misschien voor elk van de 50 jaar dat Samma bestaat één, twee of tien euro. Of misschien wel 100 x 50 euro? Bij dat laatste bedrag  word je (of jouw bedrijf) een echte MarktLeider! Of geef je Goud(a) door met 750 euro? Voel je vrij, we hebben tenslotte een vrije Markt. Maar hoe tof zou het zijn als we met z’n allen nog één keer zo’n superevenement op de markt kunnen neerzetten.

Zo kun je bijdragen.

  • Via de QR code kun je direct je MarktAandeel storten op onze bankrekening
  • Storten kan ook zelf op bankrekeningnummer NL42 RABO 0116924942 op naam van Stichting Samma. Vermeld er bij MartkAandeel of PaasOntbijt, net waar je bijdrage voor bedoeld is.
  • Wil je toezeggen en pas in januari betalen, vul dan dit formulier in.

Dankjewel! We houden je op deze pagina op de hoogte van de stand van zaken.

of gebruik dit betaalverzoek: 

 

🕶 Nieuwsbrief

Ik wil heel graag op de hoogte blijven van de plannen rondom de MarktAktie en het Paasontbijt 2022!

We zullen je nooit spam sturen of je e-mailadres delen.

Wat gaan we doen!

Tweede paasdag 18 april 2022 gaat het gebeuren!

Want behalve een Paasontbijt op de markt komt er weer een echte ouderwetse MarktAktie met muzikanten uit binnen en buitenland! We gaan 50 jaar Samma vieren met

  • In de ochtend een super PaasOntbijt voor minstens 1000 mensen in de seventies stijl
  • In de middag een markt, muziek, dans, gezelligheid
  • In de avond de MarktAKtie met optredens van binnen- en buitenlandse artiesten.
  • De hele dag feest!

We gaan het doen!! Maar we hebben wel jouw hulp nodig.

50 jaar Samma vieren op tweede paasdag 18 april op de markt in Gouda! Maar ook aandacht voor 750 jaar Gouda! Er zoveel over te vertellen dat ik niet eens weet waar te beginnen!!

Het Paasontbijt

Na 2 jaar mag het eindelijk weer op de markt! Meer dan 1000 mensen aan het ontbijt en meer dan 100 vrijwilligers die daar voor nodig zijn. Het geheel in de Hippie, Seventies, Flower Power stijl. Want ja, zo is Samma begonnen.

Picknickmanden

Het wordt een paasontbijt in picknickstijl. Geen nood, er zijn ook stoelen om op te zitten voor iedereen die dat nodig heeft. Maar om het flowerpower/hippie sfeertje compleet te maken zijn we op zoek naar 100 (!) picknickmanden. Met of zonder bestek.

1000 kussentjes

Kun je haken, breien, macrameeën? Of heb je nog kantjes, velours- of bloemetjesstofjes. Help ons dan door kussentjes te maken, om de picknicksfeer te creëren. Wij hebben binnenkussentjes van 40x40cm. Er zijn er inmiddels al honderden gemaakt

Acteurs

We zoeken een aantal acteurs die tijdens het ontbijt een verhaal willen vertellen.

Vrijwilligers

Om de zaken weer super te laten verlopen hebben we zeker 100 vrijwilligers nodig. Ook voor deze keer zou het mooi zijn als er uit allerlei kerken meerdere vrijwilligers komen om één rij of groep tafels te bedienen.

Geld

Het paasontbijt is gratis toegankelijk, maar kost natuurlijk geld. Dankzij de GoudApot is er al ruim een derde van dat geld binnen. We hopen van de ondernemers binnenstad ook nog een derde te krijgen en dan hebben we van jullie ook nog een derde nodig, d.w.z. zo’n 4000 euro. Help je mee? Giften mag je storten op bankrekeningnummer NL42 RABO 0116924942

Wat is het paasontbijt in Gouda?

Mocht je geen idee hebben hoe zo’n paasontbijt er uitziet, kijk dan maar eens op deze website www.typischsamma.nl  en naar dit filmpje.

Geef Gouda door is het thema van Gouda 750.

Gouda viert 750 jaar stadsrechten onder het thema Geef Gouda Door. Na het ontbijt gaan we gewoon door met een middagprogramma waarin van alles gebeurd. Van muziek, dansworkshops, verhalen, een informatiemarkt en meer. Er komt een ‘Geef Gouda Door’ markt,  waarbij allerlei internationale projecten zich kunnen presenteren en dan vooral projecten waarbij Gouwenaren actief zijn. En andersom Goudse projecten met en voor nieuwe Gouwenaren uit allerlei landen. Dus thuisfrontcommissies, stichtingen, verenigingen, particuliere initiatieven. Meld je aan. Meedoen is dankzij het fonds Gouda 750 geheel gratis en bovendien mag iedereen ook een pagina vullen in het ‘Geef Gouda Door Magazine’. Er zal die dag aan alle kanten veel leuke dingen gebeuren, van verkoop, eten, loterij, uitdagingen, muziek en nog veel meer.

De MarktAktie.

En dan de avond. Dat wordt weer een ouderwetse MarktAktie, zoals we die van 1994 t/m 2005 ook hielden. Vanaf 17:00 uur zijn er optredens van:

Leen Koster – met onvervalste Elvis Presley gospels

Gospel Boulevard – swingende gospels van een swingend koor

Elise Mannah – onze eigen Goudse veelzijdige zangeres met haar prachtige, vrolijke, warme, gevoelige Nederlandstalige liedjes

The Bowery – Een band die eigenlijk te mooi om waar te zijn is! Kom gewoon luisteren als je ze nog niet kent.

M.I.C. In 1996 stond deze Zuidafrikaanse Dance/Boyband al op de MarktAktie. Speciaal voor dit jaar komen de MANNEN uit de hele wereld vandaan voor een eenmalige reünie. Dit wordt echt een superspetterend optreden

Matthew Ward. Hij was onderdeel van Second Chapter of Acts en het allereerste grote concert dat Samma mocht organiseren. Volgens velen heeft Matthew Ward één van de mooiste stemmen ter wereld.

Al met al: Namen van vroegere MarktAkties in combinatie met artiesten van nu. Wij hebben er in elk geval onwijs zin in!

MarktAktie en het geld.

Het mag duidelijk zijn, zo’n MarktAktie kost geld, aardig wat geld. Dat was vroeger zo en dat is nog steeds zo. We schatten de totale begroting op minstens 30.000 euro (dit is los van de begroting voor het Paasontbijt). Om zeker te weten dat we door kunnen met organiseren hebben we eigenlijk voor 1 januari zo’n 20.000 euro aan toezeggingen nodig om het aan te durven. Als je echt heel graag wil dat er weer een MarktAktie komt, help ons dan door het reactieformulier in te vullen en een bedrag toe te zeggen. Als we genoeg toezeggingen hebben om door te gaan sturen we je in januari een betaalverzoek. Ken je bedrijven, vrienden, buren, kerken of anderen die best ook zouden willen bijdragen, stuur ze de link naar dit bericht en help ons om dit prachtige evenement verder te kunnen organiseren.

Het PaasOntbijt, de Geef Gouda Door Markt en de MarktAktie worden mede mogelijk gemaakt door:

Door de jaren heen hebben de MarktAkties veel levens geraakt; er zijn mensen tot geloof gekomen, gesterkt in het geloof en er zijn mooie vriendschappen ontstaan. Help ons om weer een fantastisch evenement neer te zetten, waarmee we de wereld kunnen laten zien wat een geweldige God we hebben!

Vul hier het reactieformlier in

Lees in het menu hier onder nog veel meer over alle onderdelen van deze fantastische dag:

Of ga hier naar het reactieformulier

Op dit formulier kun je aangeven of je een toezegging wilt doen voor een gift. Pas in januari vragen we je dan om hier aan bij te dragen,

Vul hier het reactieformulier in:

MarktAktie Paasontbijt
Tweede Paasdag
18 maart 2022

Ik doe graag mee met MarktAktie ’22 en het Paasontbijt

Noteer mij maar voor de volgende zaken:

2
euro